Muziekvereniging Aer en Amstel

info@aerenamstel.nl

Postbus 3042

2440 AA Nieuwveen

Word lid!

Opleidingsorkest

Muziek leren spelen is natuurlijk al super leuk van zichzelf, maar wat ook heel leuk is om samen met andere mensen te spelen. Dit leer je in het opleidingsorkest.

Na ongeveer anderhalf jaar les stromen de leerlingen door naar het opleidingsorkest. Hier zitten leden van verschillende niveaus en leeftijden. Er zijn leden die nog niet zolang spelen en leden die al heel wat jaren spelen en sommige hiervan spelen ondertussen ook in het fanfare orkest. De gevorderde muzikanten bieden graag hulp aan de jongere leden om deze zoveel mogelijk plezier uit muziek maken te halen.

De muziek die wordt gespeeld is heel divers. Zo speelt het opleidingsorkest popmuziek, marsen, klassieke stukken, liedjes uit musicals of film en stukken die meerder soorten genres aan het licht brengen. Er wordt altijd gekeken of de muziekstukken passen bij de jeugd en dat iedereen het (uiteindelijk) goed kan spelen.

Het orkest speelt een aantal keer per jaar verschillende concerten, zo spelen we op dorpsstraatfeesten/braderieën in de buurt, maar doen we ook mee aan jeugdfestivals.

Het opleidingsorkest speelt wekelijks op donderdag van 18.30 uur tot 19.30 uur. 

Heb je nog meer vragen, wil je graag bij ons leuke opleidingsorkest komen spelen of wil je een keer komen kijken? Mail dan naar jeugd@aerenamstel.nl