Muziekvereniging Aer en Amstel

info@aerenamstel.nl

Postbus 3042

2440 AA Nieuwveen

Word lid!

Cees Pouw


Ik was 11 jaar toen ik begon met pianoles, dat was voornamelijk klassiek. En mijn moeder zei altijd ‘eerst je les doornemen en daarna kan je wat anders gaan doen’. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. In de loop der jaren heb ik wel momenten gehad dat ik er mee wilde stoppen, omdat het wat ‘saai’ werd, maar toen ik besloot door te zetten werd het pas leuk. Dit zou ik ook willen meegeven aan de leerlingen van nu. Probeer door te gaan als je soms het gevoel hebt dat het niet leuk meer is. Je zult er geen spijt van krijgen.
Na 7 jaren les te hebben gehad zei mijn leraar: ‘we moeten er maar mee stoppen, want ik kan je niets meer leren’. Inmiddels was ik gevraagd om in een band de toen z.g. beatmissen (1968-69) te begeleiden en ben ik onder meer terecht gekomen bij Vita Nova en het kinderkoor van de Aeresteijnschool in Langeraar en meerdere koren in de omgeving. 
Op een gegeven moment werd mij gevraagd dirigent te worden van een van de koren. Gezien mijn koorervaring durfde ik deze uitdaging wel aan. Aanvankelijk met een organist/pianist als begeleider, maar door omstandigheden moest ik dit later zelf ook doen, dus de oplossing was zwaaien (meestal met het hoofd) en spelen tegelijk, wat ik nu bij Happiness ook doe.

Bandervaring…..
Natuurlijk krijg je als tiener dan ook nog de kriebels om te gaan spelen in een ‘echte’ band en dat is me ook gelukt. Zo speelde ik al op 20 jarige leeftijd op verschillende feestjes. Eerst als duo met een slagwerker, later werd ik gevraagd om toetsenman te worden in een trio, zodat de nachtrust in het weekend nog al eens te lijden had. Ook heb ik veel ervaring, vooral op improvisatiegebied, opgedaan in een 7-mans jazzformatie.

En nu….
Op dit moment ben ik al ruim 10 jaar toetsenist in de cover-partyband ‘Ouwe Bekenden’ en speel ook in de jazzformatie ‘J@zZelection’. En ben, zoals bekend, sinds ruim een jaar dirigent bij Popkoor ‘Happiness’ wat ik met veel plezier doe.