Muziekvereniging Aer en Amstel

info@aerenamstel.nl

Postbus 3042

2440 AA Nieuwveen

Word lid!

Sarina Brouwer

Sarina Brouwer is de saxofoondocente van Aer en Amstel.

 

Sarina begon op haar 9e met saxofoonlessen bij Muziekvereniging Crescendo. Dat beviel haar zo goed dat ze besloot van haar hobby haar werk te maken en dus ging ze na de middelbare school naar het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie deed Sarina mee aan het Tromp Muziek Concours waar zij laureaat werd. Dit hield in een finaleplek en een soloconcert met het Brabants Orkest wat live op de radio werd uitgezonden. Iets waar Sarina nog steeds met veel plezier op terug kijkt. Naast haar studie heeft Sarina veel ervaring opgedaan met het spelen in het Escher Ensemble wat bestond uit een strijkkwintet en een saxofoon kwintet.

 

Toen het ensemble ophield is ze begonnen met jazzlessen bij Charly Green, een doorgewinterde jazztrompettist, die ook lesgaf op het Conservatorium van Amsterdam.

 

Op dit moment heeft Sarina een baan als saxofoniste in de Douane Harmonie, waarbij ze ook veel optredens heeft met het jazzcombo van deze harmonie. Ook speelt ze in haar eigen band: Sarina & Co. En tussen dat alles door geeft ze al heel wat jaren enthousiast les aan de saxofoonleerlingen van Aer en Amstel, de ‘opvolger’ van de club waar ze zelf ook begonnen is.