Muziekvereniging Aer en Amstel

info@aerenamstel.nl

Postbus 3040

2440 AA Nieuwveen

Word lid!

Suzanne Baai

Suzanne Baai is onze koperdocente en ook de dirigente van het opleidingsorkest.

Suzanne komt uit een muzikale familie, bijna alle familieleden speelden in de plaatselijke fanfare OBK Pernis. Toen Suzanne 9 jaar werd ging ze, als vanzelfsprekend, ook meedoen op trompet. Op haar 14e begon ze aan de vooropleiding van het conservatorium waar al snel bleek dat trombone haar beter lag. Uiteindelijk studeerde ze in 2012 af als uitvoerend musicus op trombone. Tijdens en na haar studie werkte ze als freelance trombonist in verschillende ensembles en orkesten. Ging op tournee met het NJO en ontdekte dat lesgeven erg leuk is. Omdat dat lesgeven haar zo beviel heeft ze na het conservatorium ook haar PABO diploma gehaald.

Tegenwoordig geeft ze bij verschillende muziekvereniging muziekles op trompet, bugel, trombone, bariton, tuba en blokfluit, dirigeert ze enkele jeugd en opstap orkesten, geeft allerlei muziekworkshops op basis- en voorgezet onderwijs en werkt regelmatig als Mrs. Pbone. Ook is ze vaste trombonist in het Zeeuws Orkest.

Suzanne geniet ervan als ze kinderen en volwassenen verder kan helpen in de wereld van muziek. Van de eerste ervaring met een muziekinstrument tot het uitpluizen van een ingewikkeld solostuk, alles met veel positieve energie. Ze houdt ervan hard te werken met een groep of leerling, toewerken naar het moment waarop je kunt genieten van grote en kleine successen die het muziek maken steeds weer brengt en je motiveert om weer een stapje hoger te komen.