Muziekvereniging Aer en Amstel

info@aerenamstel.nl

Postbus 3040

2440 AA Nieuwveen

Word lid!

Historie

Muziekvereniging Aer en Amstel is de jongste vereniging van de gemeente Nieuwkoop. Opgericht op 1 januari 2020 en ontstaan door een fusie van Muziekverenigingen Crescendo Nieuwveen en Arti et Religioni uit Langeraar. De verenigingen hebben elkaar in het voorjaar van 2018 in de armen gesloten om samen gezond en sterk de toekomst in te gaan en door te gaan met dat wat we het liefste doen: mooi en goed muziek maken en een verbindende factor zijn in de gemeente.

In de twee jaar voorafgaand aan de fusie hebben we hard gewerkt. Met respect voor elkaars geschiedenis hebben we elkaar beter leren kennen, een visie opgesteld en doelstellingen geformuleerd. Veel praktische zaken zijn geregeld en bovenal: door het samenvoegen van de fanfareorkesten en de opleidingsorkesten hebben we weer twee voltallige orkesten waar ons enthousiasme voor muziek volop te horen is. Popkoor Happiness en de Melodisch Slagwerkgroep, van oorsprong onderdeel van Arti, zijn ook onderdeel van de nieuwe vereniging geworden.

Arti et Religioni

Arti heeft een prachtige geschiedenis! Opgericht op 10 november 1920, dus er is al bijna 100 jaar volop muziek in Langeraar. Het popkoor, de melodisch slagwerkgroep, de fanfare en het opleidingsorkest zijn diep in de gemeenschap verankerd en zijn onmisbaar bij de jaarlijkse feestdagen, evenementen en acties. In 2001 is Arti, o.l.v. John Brouwer, voor het eerst op concours gegaan en heeft sindsdien mooie resultaten neergezet op KNFM concoursen, kampioenschapswedstrijden en ONFK’s. In november 2009 heeft Arti zich geplaatst in de 1e divisie.

 

Crescendo Nieuwveen

Muziekvereniging Crescendo was sinds 1938 een vaste factor in Nieuwveen. Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw draaiden we mee met de top van de Nederlandse amateurmuziek. Bekende dirigenten hebben jarenlang voor het fanfareorkest gestaan en bijzondere projecten en mooie resultaten neergezet. Uiteraard zijn we ook zichtbaar geweest buiten de concertzaal: denk aan de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse, Koningsdag, optredens van het dweilorkest en de activiteiten aan het einde van het jaar zoals de Muzikale Kerstgroeten en de Oliebollenactie.

Arti et Religioni, opgericht in 1920

Crescendo, opgericht in 1938